La historia de la unió esportiva Avià

La pràctica del futbol a Avià es remunta a l’any 1910, ja que hi ha documents gràfics d’aquelles dates que ho demostren. L’afició per aquest esport ha estat molt gran en el jovent del poble al llarg dels temps, quan encara no hi havia camp de futbol, qualsevol planell era bo per improvisar un partit. Però no va ser fins l’any 1963 que la U.E. Avià es va federar començant a fer competicions a nivell d’aficionats.

La temporada 1979-1980 va passar a militar a tercera regional amb jugadors i tècnic tots d’Avià. No van passar gaires anys abans que la U.E. Avià pugés de categoria ja que la temporada 1988-1989 va assolir la segona territorial. 

Cinc anys més tard, s’aconsegueix una fita molt important, que és l’ascens a primera territorial, ja que s’ha de competir amb poblacions molt més grans que Avià, però la sorpresa va ser que no sols es va poder mantenir la categoria sinó que en 9 ocasions es va aconseguir el tercer lloc. Finalment, la temporada 2009-2010, en aconseguir el segon lloc, es va jugar i guanyar la promoció enfront el Camprodon, i aquesta és la primera temporada que la U.E. Avià està a preferent.